Pensiune Giurgiu - Despre Noi

 

Pensiune Lokanta - Pensiune Giurgiu se afla pe lista posibilitatilor de cazare in drumul spre frontiera cu vecinii nostri bulgari.

 

Pensiunea Giurgiu Lokanta, pozitionare geografica si acces

 

Situata in sudul Munteniei, la kilometrul 50 pe DN 5 Bucuresti - Giurgiu, in comuna Daia, la numarul 184, pe partea stanga a directiei de mers, Pensiunea Lokanta este o destinatie primitoare pentru fiecare turist strain sau roman.


Apropierea de Dunare si de granita bulgareasca transforma aceasta pensiune Giurgiu intr-o destinatie cautata atat de catre turistii care tranziteaza zona, cat si de catre persoanele in cautare de relax in mijlocul naturii.

Pensiune Giurgiu Lokanta: Obiective turistice din zona

 

La o aruncatura de bat de municipiul resedinta de judet Giurgiu, oras cu o puternica incarcatura istorica, o data ce ati poposit la Pensiunea Lokanta, cu siguranta ca nu veti pierde ocazia de a pasi pe urmele lui Burebista si a lui Mihai Viteazu.
De la pensiune, puteti incepe o calatorie la volanul autovehiculului propriu si fara sa parcurgeti prea multi kilometri, in directia NE, puteti vizita Manastirea Comana. Localizata in comuna cu acelasi nume, Manastirea Comana, o ctitorie a lui Vlad tepes, este un obiectiv pentru toti pasionatii de istorie dar si pentru cei care vor sa descopere o particica din vechea traditie romaneasca.
Inainte sa parasiti definitiv Pensiunea Giurgiu Lokanta, va recomandam sa mai faceti un salt pana in resedinta de judet, care primitoare si ea, isi deschide portile intampinandu-va cu alte obiective pe care merita sa le vizitati:


Turnul cu ceas, simbol al orasului, ce dateaza din secolul al XVIII-lea, din timpul ocupatiei otomane;

 

Parcul Alei, printre primele parcuri publice din Muntenia, cu o istorie veche de aproape doua secole;

 

Parcul Mihai Viteazu, din centru orasului, punct de atractie datorita fantanii arteziene ce functioneaza dupa un principiu mecanic;

 

Ruinele Cetatii Giurgiului, ridicata in secolul al XIV-lea, una dintre fortificatiile romanesti cu rol de aparare impotriva cotropitorilor straini;

 

Portul Ramadan, construit in 1900, unul dintre principalele porturi de pe Dunare;

 

Podul Bizetz, realizat in 1905 in vederea legaturii dintre orasul Giurgiu si Podul Ramadan, primul pod curbat european, construit in plan orizontal;

 

Strada Garii, impanzita de numeroase cladiri incarcate de amintirea secolelor trecute, printre care si Gara centrala, prima din Tara Romaneasca;

 

Ateneul Nicolae Balanescu Giurgiu;

 

Teatrul Valah Giurgiu.